Profilowane nożyczki z kutą ostrogą na palec, tradycyjny japoński design, doskonałe do męskich cięć. Numer 1 w wyborach fryzjerów męskich stylizacji oraz Barberów.
Ostrza wykonane z japońskiej stali węglowej ATS 314 o zwiększonej zawartości kobaltu i matrycowej strukturze, co bezpośrednio wpływa na jej wyjątkową wytrzymałość. Stal ostrzy poddawana jest wieloetapowej obróbce termicznej z zastosowaniem specjalnej i opatentowanej przez Kasho technologii uszlachetniania. Odpowiednia kombinacja procesów ogrzewania i chłodzenia stali gwarantuje maksymalną ostrość i twardość ostrza. Sztuką japońskiej technologii, opracowanej przez KAI Japan, jest dobór odpowiedniej ilości tych procesów. Ten patent technologiczny wykorzystany w nożyczkach Kasho ma bezpośredni wpływ na żywotność nożyczek. Rękojeść wykonana z japońskiej, miękkiej stali SUS 410, która sprawia wrażenie ciepłej i układającej się do dłoni użytkownika.
Ostrza typu „CONVEX” - wklęsłe wewnątrz, wypukłe po stronie zewnętrznej. Dzięki tej technologii ostrza tnące stykają się ze sobą tylko w miejscu ich przecięcia się, dzięki czemu siły tarcia dwóch ramion na całej powierzchni zostają zupełnie wyeliminowane. Wpływa to bezpośrednio na zwiększoną lekkość pracy nożyczek. Technika ostrzenia „ULTIMATE EDGE” – specjalna i opatentowana technika szlifowania japońskiej stali do uzyskania tzw. ostatecznego ostrza. Technologia odpowiada za precyzyjne cięcie włosów pod właściwym kątem, co bezpośrednio wpływa na kondycję końcówki włosa i układanie się ich po wykonanym strzyżeniu.
Profilowane nożyczki z kutą ostrogą na palec, tradycyjny japoński design, doskonałe do męskich cięć. Numer 1 w wyborach fryzjerów męskich stylizacji oraz Barberów.
Ostrza wykonane z japońskiej stali węglowej ATS 314 o zwiększonej zawartości kobaltu i matrycowej strukturze, co bezpośrednio wpływa na jej wyjątkową wytrzymałość. Stal ostrzy poddawana jest wieloetapowej obróbce termicznej z zastosowaniem specjalnej i opatentowanej przez Kasho technologii uszlachetniania. Odpowiednia kombinacja procesów ogrzewania i chłodzenia stali gwarantuje maksymalną ostrość i twardość ostrza. Sztuką japońskiej technologii, opracowanej przez KAI Japan, jest dobór odpowiedniej ilości tych procesów. Ten patent technologiczny wykorzystany w nożyczkach Kasho ma bezpośredni wpływ na żywotność nożyczek. Rękojeść wykonana z japońskiej, miękkiej stali SUS 410, która sprawia wrażenie ciepłej i układającej się do dłoni użytkownika.
Ostrza typu „CONVEX” - wklęsłe wewnątrz, wypukłe po stronie zewnętrznej. Dzięki tej technologii ostrza tnące stykają się ze sobą tylko w miejscu ich przecięcia się, dzięki czemu siły tarcia dwóch ramion na całej powierzchni zostają zupełnie wyeliminowane. Wpływa to bezpośrednio na zwiększoną lekkość pracy nożyczek. Technika ostrzenia „ULTIMATE EDGE” – specjalna i opatentowana technika szlifowania japońskiej stali do uzyskania tzw. ostatecznego ostrza. Technologia odpowiada za precyzyjne cięcie włosów pod właściwym kątem, co bezpośrednio wpływa na kondycję końcówki włosa i układanie się ich po wykonanym strzyżeniu.