Opatentowana technologia ostrzy w kształcie liści bambusowych SasaBa, to gwarancja niebanalnych efektów degażowania wszystkich typów włosów.
Ostrza wykonane z japońskiej stali węglowej o wysokiej twardości VG 10W. Stal ostrzy poddawana jest wieloetapowej obróbce termicznej z zastosowaniem specjalnej i opatentowanej przez Kasho technologii uszlachetniania. Odpowiednia kombinacja procesów ogrzewania i chłodzenia stali gwarantuje maksymalną ostrość i twardość ostrza. Sztuką japońskiej technologii, opracowanej przez
KAI Japan, jest dobór odpowiedniej ilości tych procesów. Ten patent technologiczny wykorzystany
w nożyczkach Kasho ma bezpośredni wpływ na żywotność nożyczek.
Rękojeść wykonana z japońskiej, miękkiej stali SUS 410, która sprawia wrażenie ciepłej i układającej
się do dłoni użytkownika.
Technologia połączenia dwóch stali ostrzy i rękojeści,
twardej i miękkiej, jest unikatową i bezkonkurencyjną
umiejętnością opracowaną przez KAI Japan.
Technologia ostrzy:
Ostrza tnące - typu „CONVEX” - wklęsłe wewnątrz, wypukłe po stronie zewnętrznej.
Ostrze degażujące wyposażone w ząbki ukształtowane specjalną techniką tzw. „wytrawiania”.
Technika wytrawiania sprawia, że wszystkie zęby stykają się z ostrzem tnącym pod tym samym kątem.
Dzięki tej technologii włosy nie wplątują się w zęby, a wyciagnięcie nożyczek z degażowanych włosów
jest gładkie i przyjemne zarówno dla Klienta jak również dla użytkownika
Technika ostrzenia „ULTIMATE EDGE” – specjalna i opatentowana technika szlifowania japońskiej stali
do uzyskania tzw. ostatecznego ostrza. Technologia ta odpowiada za precyzyjne cięcie włosów pod
właściwym kątem, co wpływa bezpośrednio na kondycję końcówki włosa i układanie się ich po
wykonanym strzyżeniu.
Opatentowana technologia ostrzy w kształcie liści bambusowych SasaBa, to gwarancja niebanalnych efektów degażowania wszystkich typów włosów.
Ostrza wykonane z japońskiej stali węglowej o wysokiej twardości VG 10W. Stal ostrzy poddawana jest wieloetapowej obróbce termicznej z zastosowaniem specjalnej i opatentowanej przez Kasho technologii uszlachetniania. Odpowiednia kombinacja procesów ogrzewania i chłodzenia stali gwarantuje maksymalną ostrość i twardość ostrza. Sztuką japońskiej technologii, opracowanej przez
KAI Japan, jest dobór odpowiedniej ilości tych procesów. Ten patent technologiczny wykorzystany
w nożyczkach Kasho ma bezpośredni wpływ na żywotność nożyczek.
Rękojeść wykonana z japońskiej, miękkiej stali SUS 410, która sprawia wrażenie ciepłej i układającej
się do dłoni użytkownika.
Technologia połączenia dwóch stali ostrzy i rękojeści,
twardej i miękkiej, jest unikatową i bezkonkurencyjną
umiejętnością opracowaną przez KAI Japan.
Technologia ostrzy:
Ostrza tnące - typu „CONVEX” - wklęsłe wewnątrz, wypukłe po stronie zewnętrznej.
Ostrze degażujące wyposażone w ząbki ukształtowane specjalną techniką tzw. „wytrawiania”.
Technika wytrawiania sprawia, że wszystkie zęby stykają się z ostrzem tnącym pod tym samym kątem.
Dzięki tej technologii włosy nie wplątują się w zęby, a wyciagnięcie nożyczek z degażowanych włosów
jest gładkie i przyjemne zarówno dla Klienta jak również dla użytkownika
Technika ostrzenia „ULTIMATE EDGE” – specjalna i opatentowana technika szlifowania japońskiej stali
do uzyskania tzw. ostatecznego ostrza. Technologia ta odpowiada za precyzyjne cięcie włosów pod
właściwym kątem, co wpływa bezpośrednio na kondycję końcówki włosa i układanie się ich po
wykonanym strzyżeniu.